Enric Montsant trio al Tradicionàrius 2014 (crònica)



Gairebé eren 2/4 de 12  de la nit del divendres 31 de gener del 2014. Si, última mitja hora del mes de gener del 2014 quan l’Enric Montsant trio començàvem a interpretar les primeres notes del repertori que portàvem preparat per presentar-ho als balladors del Tradicionàrius.


Primeres notes d’un repertori de vint-i-dos temes de ball de parella, de ball d’envelat vaja. De fet, d’aquests vint-i-dos temes, tres eren dels que anomenem dansa col·lectiva: un vals familiar, una sardana curta i un cercle circassià. Tot el demés, estava farcit de valsos, pasdobles, masurques, americanes, rumbes, jotes, scotish, fox, . . .  faltaven polques, ara ho veig.


Varem començar amb La Cirereta, un clàssic i varem acabar amb La Grallada 2005, serà un clàssic. A part, varem fer un bis i ho varem fer amb una masurca a petició del públic, Niña hechicera.


Estem contents. Del repertori que fa temps portem a la butxaca, varem estrenar-ne deu, tot un repte.


Va ser fàcil, el públic, els balladors, ens van ajudar molt. En tot moment, a la pista de ball, hi varem veure parelles ballant. Meravellós.


Ens feia una mica de respecte de no portar un repertori amb danses col.lectives com sempre hem fet, però no va ser un problema, els balladors en cap moment ens ho varen demanar, ans tot el contrari, van mostrar en tot moment que estaven gaudint d’aquest repertori que els hi proposàvem i això és bo.


El so va ser excel·lent. Un visca pels tècnics de so.


Per cert, com en altres ocasions, el ball del fanalet hi va estar present, això si, sense encendre’l. Qüestions de seguretat.







I aquest va ser el nostre repertori:


La cirereta, Xotis del pare, Niña hechicera, Sans souci, Ai! nena si vols venir, Calavera, Jota de Xerta, El serpent de Manlleu, Sardana curta de Calaf, Dolors de munt, L’abat dels bojos, La nòria, Who’s sorry now, Rumba del Gener, La xicoteta, Danses de Sant Jaume, Vals de matinada, Contradansa del Geroni, Whispering, Foc, La venitosa i Grallada 2005.



Una gran nit.